La Belle Ancienne

Uitstapjes

Een paar suggesties...

Op een steenworp van Assignan, ligt St Jean de-Minervois dat beroemd is vanwege zijn witte Muskaat wijn. Iets verder Minervois region vind u enkele van de leukste restaurants uit de omgeving - die u misschien wilt bezoeken na een verfrissende duik in de rivier de Cesse. Minerve heeft naast excellente rode wijnen ook een bloedige geschiedenis - te bezichtigen in de ruine van een 13e eeuws fort. Het Canal du Midi, een kolossaal werk dat voltooid werd na 15 jaar, verbind de Atlantische Oceaan met de Middellandse zee, is een waar toevluchtsoord voor watersporters, fietsers, joggers en wandelaars. Kano of kayak eens de rivier de Orb af door Cessenon of Roquebrun en verder, en zie het spectaculaire landschap - of ga gewoon eens pootje baden in een van de vele diepe poelen.

Iets verder op de kaart (zie regionale kaart) liggen Béziers en Narbonne, beide met een rijke geschiedenis en zeker een bezoek waard. Béziers (onder) bezit een middeleeuwse binnenstad, cirkelvormig gebouwd rond een kleine heuvel vanwaar het kasteel erop neerkijkt.

De bochtige straatjes en de monumenten van de oude stad van Béziers zijn de getuigen van het turbulente verleden. Béziers, de Romeinse kolonie, Béziers, met de littekens van de Kathaarse tragedie, Béziers, de rijke wijnhoofstad. Dit zijn nog maar een paar van de gezichten die u zult ontdekken in de historische buurten met hun brede avenues. - Bureau du Tourisme

Op slechts 40 minuten van Assignan kunt u zwemmen in de Middellandse zee of een zonnebad nemen op een van de mooie zandstranden. Ontdek Carcassonne's middeleeuwse stad - een immens fort met 52 torens en twee ringen stadsmuren. Als u er niet tegen opziet iets meer te doen, dan zult u er geen spijt van krijgen als u een bezoek brengt aan Perpignan vlak bij de Spaanse grens of Montpellier, de hoofdstad van de Languedoc en een bekende universiteits stad. En als u meer van een metropool houdt, op een paar uur afstand, kunnen Toulouse of Barcelona u misschien bekoren.

 

 

Wat u ook onderneemt, als u door het gebied reist, zult u pre-historische en romeinse ruines tegenkomen, abdijen, grotten, dolmens, en andere oude archeologische plaatsen, zowel als meren, ravijnen (gorges) en mooi landschap. Paardrijden, vissen, alpinisme, boogschieten, fietsen, golf - alles waar u aan denkt vind u waarschijnlijk in de directe omgeving.

En vergeet vooral niet wat wijn te proeven! Het Languedoc-Roussillon gebied produceert superbe wijnen; een paar wijngaarden zijn zelfs op een steenworp afstand van La Belle Ancienne; er zijn zelfs organisch en bio-dynamisch geproduceerde varieteiten. Het zal niet lang duren of u vindt u zelf terug op het dakterras met een glas - u overgevend aan het Middellandse zee idee dat er 'morgen weer een dag is'.

Home
Woonkamer/Eetkamer/Keuken
Slaapkamers
Dakterras
Faciliteiten
Richtingen
Omgeving
Uitstapjes
Geschiedenis
Prijzen
Video's en Slideshows
Nieuws

Dolmen en druiventros fotos met dank aan Manuel Forte.

Fleeting Echoes Ltd. Productions
© Copyright 2004-2020